Europarlament arvustas probleeme Hodorkovski kohtuasjas

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Hodorkovski (vasakul) ja Platon Lebedev (paremal).
Mihhail Hodorkovski (vasakul) ja Platon Lebedev (paremal). Foto: SCANPIX

Euroopa Parlamendi president Jerzy Buzek kritiseeris täna 13 ja pooleks aastaks süüdi mõistetud kunagise suurärimehe Mihhail Hodorkovski kohtuasja.

Buzeki sõnul iseloomustab naftafirma Jukos endisele juhile Mihhail Hodorkovskile ning tema äripartnerile Platon Lebedevile rahapesu ning varguse eest mõistetud vanglakaristus Venemaa suutmatust võtta omaks 21. sajandi väärtusi, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Ma olen väga pettunud. Mihhail Hodorkovski kohtuprotsessid olid lakmustest, kuidas tänapäeva Venemaal õigusriigi ja inimõiguste teemat käsitletakse,» lausus Buzek. «Sellest on kujunenud kohtusüsteemis esinevate süstemaatiliste probleemide iseloomulik sümbol.»

«Venemaal on veel väga pikk tee käia,» jätkas Buzek, kes viitas Venemaa Föderatsiooni presidendi Dmitri Medvedevi nn leivanumbrile ehk moderniseerimise programmile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles