USAs vabastati süütu mees, kes oli 33 aastat vanglas (8)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keith Allen Harward
Keith Allen Harward Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikides vabastati vanglast endine mereväelane, kes oli süütu, kuid istus trellide taga 33 aastat, kuna kohus mõistis ta vägistamises ja mõrvas süüdi.

Praeguseks 60-aastane Keith Harward sai 1982. aastal eluaegse vangistuse selle eest, et ta olevat tunginud Virginias Newport Newsis ühe pere koju, mõrvanud pereisa Jesse Perroni ning vägistanud ja tapnud pereema ajal, mil lapsed magasid, edastab AFP.

Kohus võttis arvesse tunnistust, mille kohaselt oli kurjategija oma ohvreid hammustanud ja hambajäljed olid Harwardi hambajälgedega sarnased.

USA kohus lasi Harwardi juhtumit uuesti uurida ja DNA-testid näitasid, et tema ei saa mõrvar olla. Mõrvariks osutus kurjategija Jerry Crotty, kes oli samuti trellide taga, kuid teise kuriteo eest.  

Kohus vabastas Harwardi kõikidest tema vastu esitatud süüdistustest ja ta pääses vabadusse, olles vangis 33 aastat.

Ta advokaadi Olga Akselrodi teatel pääses mees eile Virginias Burkeville`is asuvast Nottoway vanglast kell 13.00 kohaliku aja järgi. Ta eemaldatakse ka seksuaalkurjategijate registrist, sest ta ei ole ühtegi seksuaalkuritegu toime pannud.

Harward ja Crotty teenisid 1982. aastal, kui mõrvad aset leidsid, koos USA mereväealusel USS Carl Vinson. Crotty suri 2006. aastal vanglas hoopis teise kuriteo, mitte Jesse Perroni ja ta naise tapmise eest.

Michigani ülikooli uuringu kohaselt vabastati möödunud aastal USAs 149 inimest, kes olid saadetud trellide taha ebaõiglaselt või ebaseaduslikult. Need inimesed olid süütuna vangis keskmiselt 14, 5 aastat.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles