Panama lubas teha Prantsusmaaga koostööd võitluses rahapesu vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panama lipp
Panama lipp Foto: SCANPIX

Panama president Juan Carlos Varela lubas reedel teha Prantsusmaaga igakülgset koostööd võitluses rahapesu ja maksupettuste osas.

Prantsusmaa riigipea Francois Hollande ja Varela pidasid telefonivestluse seoses Panama skandaaliga.

«Varela kinnitas oma riigi pühendumust koostööle Prantsusmaa ja kogu rahvusvahelise kogukonnaga võitluses ebaseadusliku varade kasutamise ja maksupettustega,» edastas Prantsusmaa presidendiamet.

Panama oli varem hoiatanud, et võib astuda Prantsusmaa suhtes vastusamme, kui Pariis teeb teoks lubaduse panna riik tagasi  Prantsusmaa «maksuparadiiside» musta nimekirja. See tooks kaasa Panamal tehtud tehingute käsitlemise tõenäoliste maksudest kõrvale hiilimisele suunatud gambiitidena.

Panama võimud üritavad kaitsta riigi advokaadibüroode ja pankade diskreetset võrgustiku koordineeritud rahvusvaheliste sammude eest nende tegevust piirata.

Finantssektor moodustab Panama sisemajanduse koguproduktist seitse protsenti ja tõmbab väikeriiki ligi suuri rahvusvahelisi firmasid, mille tegevus aitab hoogustada Kesk-Ameerika riigi kadestamisväärset majanduskasvu.

Panamal õnnestus aasta algul lahkuda nende riikide «hallist nimekirjast», kelle tegevust ei peetud piisavaks rahapesuvastases võitluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles