Süüdistus: OSCE vaatleja pani niinimetatud Ukraina separatistidega koos pidu (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE vaatleja (vasakul) pulmalistega poseerimas.
OSCE vaatleja (vasakul) pulmalistega poseerimas. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE) avaldas kahetsust vahejuhtumi üle Ukrainas, kust lekkisid avalikkuse ette pildid sellest, kuidas kaks ühenduse töötajat on külalisteks ühe venemeelsete niinimetatud separatistide komandöri tütre pulmas. 

Ühel fotodest on näha, kuidas nimetu OSCE töötaja – kelle ametlikuks ülesandeks on olla erapooletu vaatleja ning «panustada pingete vähendamisse ning rahu, turvalisuse ja julgeoleku tagamisse» – embab Volodomir Tõmofejeevi nimelise separatistiga. Sotsiaalportaalist Vkontakte võetud pildid avalikustas oma Facebooki kontol Ukraina telekanali Hromadske ajakirjanik Jevgeni Spirin.

Mullu juunis toimunud Tõmofejevi tütre Anastasia Bessedina pulmapeol oli lisaks OSCE vaatlejale endale ka tema tõlk. Ühel teisel pildil tegeleb Tõmofejev just viimase embamisega, naeratades samal ajal ise kaamerasse.

Pildimaterjali levides kinnitas OSCE missioon nende ehtsust, kuid rõhutas, et vaatlejad polnud pidustustel külaliste rollis. «Kahetseme vahejuhtumit. Olgugi, et vaatlejad polnud pulmakülalised kui sellised, näitavad pildid nendepoolset selget väärkäitumist. Need töötajad ei ole enam meiega,» sedastas organisatsioon oma ametlikul Facebooki-lehel.

Ühenduses missiooniga selgus hiljem, et vaatlejad möödusid väidetavalt kohast, kus pulmalised parajasti pilte tegid – nad jäid nendega juttu ajama ja sellel ajal sündisid ka ülevõtted.

Tõmofejev langes hiljuti Luganski oblastit kontrollivate mässuliste võimude ebasoosingusse. Teda süüdistatakse rüüstamises, vägistamises, inimröövimises ja piinamises. 

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles