Brüsseli terroristide abistajad sai süüdistuse (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solidaarsusavaldus Brüsselis hukkunuile
Solidaarsusavaldus Brüsselis hukkunuile Foto: SCANPIX

Belgia prokurörid esitasid täna süüdistuse mitmele isikule seoses Brüsseli ja Pariisi terroriaktidega.

Osama K. sai süüdistuse osalemises terrorirühmituse tegevuses ning terroristlikes mõrvades seoses plahvatustega Brüsseli lennujaamas ja metroos.

Föderaalprokuratuur ütles laupäeval avalduses, et Osama K. on mees, kes oli koos enesetapupommariga Maalbeeki metroojaamas ning isik, kes tõi kotid, milles olnud pommid õhkisid kaks enesetapuründajat Brüsseli lennujaamas 22. märtsil.

Süüdistuse sai ka Pariisi rünnakute kahtlusalune Mohamed Abrini.

Mohamed Abrinile esitati süüdistus osalemises terrorirühmituses ja terroristlikes mõrvades seoses 13. novembril Pariisis aset leidnud rünnakutega. Teda arvatakse olevat ka heledas riides mees, kes jäi videole koos kahe enesetapuründajaga Brüsseli lennujaamas.

«Samas ei ole veel võimalik kinnitada, et Mohamed Abrini on tõepoolest kolmas kahtlusalune, nn. mees kaabuga, keda nähti koos kahe enesetapupommariga Brüsseli lennujaamas 22. märtsil», ütles prokuratuur avalduses.

Belgia prokurörid esitasid laupäeval veel kolmele kahtlusalusele süüdistuse osalemises terroritegevuses, mis oli seotud 22. märtsi enesetapurünnakutega Brüsselis.

Föderaalprokuratuur ütles avalduses, et Mohamed Abrini, Osama K., Herve B. M. ja Bilal E. M. said süüdistuse osalemises terroristlikes mõrvades ning terrorirühmituse tegevuses seoses Brüsseli lennujaamas ja metroos korraldatud rünnakutega, milles sai surma 32 ja kannatada 270 inimest.

Avalduses märgiti, et veel kaks viimastel päevadel kinni peetud kahtlusalust vabastati.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles