Brüsseli terrorirünnakutes kahtlustavana vahistati Rootsi kodakondsusega mees (3)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osama Krayem.
Osama Krayem. Foto: Facebook

Seoses Brüsseli lennujaamas ja metroos toimunud terrorirünnakutega vahistati Rootsi kodakondsusega mees, vahendab thelocal.se.

23-aastane Osama Krayem võeti kinni eile politseireidi käigus Brüsselis, kui tabati ka Mohammed Abrini, keda kahtlustatakse osalemises nii Brüsseli kui Pariisi rünnakutes. Reedel tabati Brüsselis kokku viis terrorismis kahtlustatavat.

Teadaolevalt ühines Krayem 2014. aastal ISISega ja arvatakse, et ta reisis võltspassiga Türgi ja Kreeka kaudu Belgiasse. Mees kasvas üles Malmös, ta on Süüria juurtega. Üks tema perekonna sõber mainis Rootsi ajalehele Aftonbladet, et Krayemi mõjutati ISISega ühinema Malmös, aga perekond ei tea, kes talle ajupesu tegi.

Uurijad usuvad, et Krayem oli Brüsseli metroojaamas end õhku lasknud Khalid El Bakraouiga kaasas. Samuti kahtlustatakse, et tema ostis seljakotid, mida kasutati rünnakutes. Mehe sõrmejälgi leiti terroristide asjadelt.

Krayem tabati Säpo antud vihje abil. Kinnitamata andmeil sai Rootsi politsei asjast aimu pärast seda, kui mees saatis Facebooki kaudu sugulastele sõnumi.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles