Tuhanded poolakad protestisid abordiseaduse karmistamise vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Woman holds a placard as she demonstrates against plans of tightening the abortion law in Warsaw, Poland April 9, 2016. REUTERS/Kacper Pempel
Woman holds a placard as she demonstrates against plans of tightening the abortion law in Warsaw, Poland April 9, 2016. REUTERS/Kacper Pempel Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS

Tuhanded poolakad avaldasid laupäeval meelt Poola abordiseaduse karmistamise vastu, mis on niigi juba üks karmimaid Euroopas.

Protestiüritused leidsid aset Varssavis ja teistes linnades. Neid korraldas uus ühendus, mis ei toeta piiskoppide hiljutist üleskutset täielikule abordikeelule Poolas ning sammusid, mis on suunatud praeguse seaduse karmistamisele.

Abort on Poolas ebaseaduslik, välja arvatud juhud, kui rasedus ohustab naise tervist või elu, on intsesti või vägistamise tulemus või kui loode on kahjustatud või ravimatu haigusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles