Pildid: Brüsselis otsiti pommiga seljakotti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Belgia väljaande De Standaard andmetel otsis Brüsseli politsei möödunud nädalalõpul 22. märtsi terrorirünnaku järgselt Maelbeeki metroojaamast  kadunud pommiga seljakotti.

Lehe allikate andmetel oli möödunud reedel tabatud Rootsi kodakondsusega Osama Krayemil samasugune seljakott nagu seda oli näha metroos end plahvatama pannud Khalid El Bakraouil, edastab Yle.

Nii Krayem kui El Bakraoui jäid enne terrorirünnakut Brüsseli Etterbeeki metroojaama turvakaamerasilma ette.

Belgia meedia teatas viitega politseiallikale, et kadunud pommiseljakotil võib olla seos nii Pariisis end möödunud sügisel mitte õhku lasknud Salah Abdeslami kui ka tundmatu ja seni tabamata mehega, keda nähti enne rünnakut Brüsselis.

Belgia politsei otsis möödunud laupäeval läbi Brüsselis Etterbeekis mitu maja, kuid pommiseljakotti ei leitud.

Politseiallika väitel keeldus Krayem paljastamast, kus see seljakott on.

Belgia ja Prantsuse politseil on teada, et Salah Abdeslam tõi möödunud aasta oktoobris Saksamaalt kolm meest Brüsselisse. Üks meestest oli Osama Krayem, kes tabati möödunud reedel, teine aga Belgia passiga reisinud Amine Choukrin, kes arreteeriti 19. märtsil koos Salah Abdeslamiga, kuid kolmandat kahtlusalust isikut ei ole leitud.

Belgia politsei andmetel ei ole Choukrin kinnipeetu tegelik nimi, kuna tema juurest leitud Süüria ja Belgia pass on kas võltsitud või varastatud.

Lisaks Krayemile tabati möödunud nädalal ka Brüsseli Zaventemi lennujaama rünnaku veel üks kahtlusalune Mohamed Abrini, kes teatas, et tema on see mütsi ja valge jakiga mees, kes jäi lennujaama turvakaamera ette.

Brüsseli Zaventemi lennujaama ja Maelbeeki metroojaama rünnakus 22. märtsil hukkus 32 inimest ja sadu sai vigastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles