Hodorkovski kaitsjad vaidlustasid kohtuotsuse

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Hodorkovski (vasakul) ja Platon Lebedev (paremal).
Mihhail Hodorkovski (vasakul) ja Platon Lebedev (paremal). Foto: SCANPIX

Mihhail Hodorkovski ja tema äripartneri Platon Lebedevi kaitsjad kaebasid edasi kohtuotsuse, mille kohaselt pääseksid mehed trellide tagant alles eeldatavalt 2017. aastal.

Kohus karistas eile naftafirma Jukos endist juhti ning tema äripartnerit Platon Lebedevi rahapesu ning varguse eest 13 ja poole aasta pikkuse vanglakaristusega, kuid kaitsja Karina Moskalenko saatis Hamovniki ringkonnakohtule apellatsiooni, vahendas RIA Novosti.

«Me nõuame, et kõrgem kohus tühistaks otsuse ja kriminaalsüüdistuse asitõendite puudumise tõttu,» kommenteeris Moskalenko.

Kohtuotsuse kohaselt oli enamik kaitsjate toodud tõendeid ja tunnistusi kehtetud ning kohtu hinnangul leidis kinnitust süüdistus, mis puudutas 218 miljoni tonni nafta varastamist naftafirma Jukos kaudu viimase tütarfirmadelt. Ka tunnistati ärimehed süüdi kolme miljardi rubla (1,16 miljardit Eesti krooni) rahapesus.

250 lehekülge pikas kohtuotsuses seisis ka argument, et Jukos manipuleeris audiitorfirmadega ning pettis PriceWaterhouseCoopersilt välja positiivseid kokkuvõtteid. Lisaks pidas Jukos otsuse kohaselt topeltraamatupidamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles