Kellaaegadest mitte kinnipidamine ei tohi ärritada (2)

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebekai Härm.
Ebekai Härm. Foto: Facebook

Eesti piimal põhineva pulbrisegu eksportija OÜ Revala ekspordijuhi Ebekai Härmi sõnul said nad 2013. aastal Dubai messil käima hakates aru, et piirkonnas on riigid, kellele Revala kaup võib huvi pakkuda. Üks maa, kes korduvalt messiboksis käis, oligi Iraan, kuid varem takistasid koostööd sanktsioonid.

«Otsesed kontaktid olid varasemast ajast juba täiesti olemas, ja nüüd kahe päeva jooksul saadud kontaktid annavad alust arvata, et meil läheb siin hästi,» märkis Härm. Iraanlastele on huvi pakkunud eelkõige originaalpiimapulbrite alternatiivid. «Toiduainetööstus kasutab väga palju lõssipulbrit ja täispiimapulbrit ning lõpptoote hinna alandamiseks tahavad nad kasutada alternatiive, mida on Revalal pakkuda,» selgitas Härm. Revala on omalt poolt pakkunud neile oma innovaatilist toodet – jäätisepulbrit. «Täna siin Iraanis olles saan aru, et meil on võimalik piimandussektorist väga palju kaupu pakkuda,» lisas 12-liikmelise äridelegatsiooni ainus naisosaline.

Iraani puhul äri ajades tuleks Härmi sõnul silmas pidada seda, et koostööpartner peab suutma toidukaupu kiirelt ja tõhusalt registreerida. «Siin on see väga oluline, registreerimine peab käima valitsusest läbi. Tuleb leida koostööpartner, kes seda suudab,» ütles ta.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles