Väidetavalt lõpetas Rootsis osa Odini sõdalastest Bandidosite tõttu tegevuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odini sõdalaste tänavapatrull
Odini sõdalaste tänavapatrull Foto: SCANPIX

Rootsi meediaallikate väitel lõpetas osa migandivastasest Odini sõdalaste tänavapatrullidest tegevuse, kuna mootorrattagängi Bandidos liikmed hakkasid neid ründama.

Sellised rünnakud leidsid aset möödunud nädalal Kesk-Rootsis Borlänges.

Odini sõdalaste esindajad teatasid, et nad ei soovi vägivalda ja selle tõttu lõpetavad nad oma tegevuse kogu Dalarna läänis.

Rootsi Odini sõdalaste juht Mikael Johansson kinnitas, et Borlänges rünnati kolme nende tänavapatrulli ja patrullijad vajasid selle tõttu meditsiiniabi.

Johanssoni teatel lõpetasid Borlänges tegutsenud Odini sõdalased tegevuse ja see tegevuse lõpetamine mõjutab kogu Kesk-Rootsit.

«See info peab paika. Meie liikmed sattusid rünnaku alla patrullimise ajal. Pärast kehavigastuste saamist langetati otsus, et nad ei patrulli enam,» lisas Johansson.

Talarna Odini sõdalaste grupeering alustas tegevust 19. märtsil ja nad ei saanud kuigi kaua tegutseda.

Johansson ei kinnitanud ega lükanud ümber, et Odini sõdalasi ründasid mootorrattagängi Bandidos liikmed.

Rootsi meedia sai andmed Bandidosite kohta allikalt, kes enda sõnul on lähedalt seotud Odini sõdalastega, kuid ei kuulu nende sekka.

Rootsi politsei ei ole juhtumit kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles