Uus aasta saabus Vaikse ookeani saareriikidesse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uusaasta ilutulestik Sydneys kuulsa sadama silla lähistel.
Uusaasta ilutulestik Sydneys kuulsa sadama silla lähistel. Foto: SCANPIX

Uue aasta saabumist tähistatakse Vaikses ookeanis asuvas Kiribati saareriigis, mõni tund hiljem vahetus aasta ka Uus-Meremaal ja Austraalias.

Austraalias Sydney algasid pidustused vanade lennukite demonstratsioonlendude ja laevade paraadiga, sellele järgnes võimas ilutulestik. Sydney sadama silla juurde oli kogunenud vaatemängu imetlema 1,5 miljonit inimest, vahendas The Guardian.

Lõuna-Austraalias Adelaide’is võetakse uut aastat vastu 40-kraadises kuumuses. Ametivõimud hoiatasid maastikupõlengute levimise eest.

Melbourne’i elanikud pidid uue aasta võtma vastu võimsa äikesevihmaga.

Uus-Meremaal Christchurchis leidis täna aset kaks väikest maavärinat, kuid kohalike elanike uusaasta vastuvõtmise plaane need ei seganud.

Jaapanis tähistatakse uue aasta saabumist tavaliselt kodudes. Küll aga oodatakse tuhandete pealinlaste kogunemist Zojoji 600 aastat vanasse templisse, kus lastakse õhku õhupalle, millele on kinnitatud uusaastasoovid.

Taiwai pealinnas Taipeis moodustab ilutulestik draakoni, kes ronib üles mööda kõrgeimat pilvelõhkujat.

Myanmaris on aga ilutulestik keelatud, hunta ähvardas karistada kõiki, kes keelust kinni ei pea. Kohaliku ajalehe väitel karistati eelmisel aastal 6-12-kuulise vangistusega selle seaduse rikkumise pärast 62 inimest. Ilutulestiku keeldu pole hunta põhjendanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles