Belgia vahistas kolm isikut kahtlustatuna seotuses Pariisi rünnakutega (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia politseijõud Brüsselis
Belgia politseijõud Brüsselis Foto: THIERRY CHARLIER/AFP

Belgia politsei vahistas teisipäeval Brüsseli eeslinnas korraldatud uues haarangus kolm isikut, keda kahtlustatakse seotuses novembris Pariisis korraldatud terrorirünnakutega, teatasid föderaalprokurörid.

«Kolm inimest peeti kinni küsitlemiseks,» ütlesid prokurörid avalduses, lisades, et haarang korraldati Brüsseli lõunapoolses eeslinnas Uccles.

Uurimist juhtiv kohtunik otsustab isikute vahi all hoidmise kolmapäeval, lisasid süüdistajad.

Pariisi ja Brüsseli terrorirünnakud on paljastanud kahes riigis tegutseva terrorismirakukese.

Belgia prokurörid esitasid samuti teisipäeval kahele kahtlusalusele Smail F.-ile ja Ibrahim F.-ile süüdistuse «terrorirühmituse tegevuses osalemises, terroristlike mõrvade ja selliste tapmiste katsetes toimepanija, kaassooritaja või kaasosalisena», teatasid prokurörid avalduses.

Belgia meedia sõnul on tegemist vendade Smail ja Ibrahim Farisiga, kes väidetavalt «puhastasid» Etterbeeki korteri päev pärast 32 inimelu nõudnud Brüsseli terrorirünnakuid.

Selles lisati, et kaks meest võivad olla seotud korteri üürimisega Brüsseli Etterbeeki linnajaos, millele korraldati eelmisel nädalal politseihaarang. Politsei teatas toona, et ei leidnud midagi huvipakkuvat, ent meedia teatel võis korterit ajutiselt kasutada end Brüsseli Maelbeeki metroojaamas õhkinud Khalid El Bakraoui.

Belgia meedia spekuleerib, et vaatamata hiljutistele edusammudele kahtlustatavate tabamisel, võib jooksus olla veel Brüsseli rünnakute kaasosalisi.

Brüsseli lennujaamas õhkisid end 22. märtsi varahommikul Ibrahim El Bakraoui ja Najim Laachraoui. Kolmas kotti peidetud pommiga lennujaama sisenedes turvakaameratele jäänud mees, Mohmed Abrini peeti kinni reedel. Abrini põgenes toona lennujaamast ning plahvatamata pommi õhkis pommimeeskond.

Reedel vahistasid võimud ka kahtlusaluse, kes jäi Maelbeeki metroojaamas turvakaameratele koos Khalid El Bakraouiga. Rootsi kodanikule Osama Krayemile esitati süüdistused terrorikuritegudes. Koos Abrini ja Krayemiga vahistati veel neli isikut, kellest kaks lasti vabaks ja kahele esitati süüdistus nende abistamises.

Prokurör ütles nädalavahetusel, et Brüsseli terrorirakuke kavatses esialgse plaani kohaselt uut trünnakut Pariisis, ent 13. novembri Pariisi rünnakute peamise kahtlusaluse Salah Abdeslasmi vahistamine 18. märtsil Brüsselis koos politsei mitme suurhaaranguga sundis neid oma plaane muutma ja Brüsselis ründama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles