Tenerifel varises kokku viiekorruseline elumaja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanaari saartel Tenerifel asuv Los Cristianos
Kanaari saartel Tenerifel asuv Los Cristianos Foto: Wikipedia.org

Hispaaniale kuuluvatel Kanaari saartel Tenerifel Los Cristianoses varises täna hommikul kokku viiekorruseline elumaja, kardetavalt on hukkunud üle kümne inimese.

Kohalike allikate teatel leidis juhtum aset kell 9.30 kohaliku aja järgi Valle Menendezi tänaval, hukkus vähemalt neli inimest ning mitu inimest võib olla varingulõksus, edastab Diario de Avisos.

Varingus kannatada saanud kolm inimest vajasid meditsiiniabi. Kõige raskemad vigastused olid 57-aastasel naisel, keskeas mehe vigastused olid kergemad ning 55-aastasele naisele andsid parameedikud esmaabi sündmuskohal.

Los Cristianose politsei eristas varingupiirkonna ja lähedased alad politseilindiga ning evakueeris ettevaatusabinõuna kõrvalmajade elanikke.

Majavaringu tunnistajaks olnud isiku teatel oli esmalt kuulda valju müra, siis toimus varing ja oli kuulda karjeid.

«Mulle tulid selle varinguga kohe meelde New Yorgi kuulsad kaksiktornid, mis hävinesid terrorirünnakus,» lausus allikas.

Teada on, et varisenud maja alumist osa remonditi, kuid ei ole selge, kas see võis varingu teket mõjutada.

Lisaks politseile ja parameedikutele on sündmuskohal ka päästeteenistus, Punane Rist, päästekoerad ja sõjavägi.

Hädaolukordade koordineerimiskeskuse arvates võib ohvrite arv kerkida, kuna varingu all on tõenäoliselt majas olnuid.

Kanaari saarte julgeoleku ja hädaolukordade minister Nevis Barreto läks sündmuskohale olukorraga tutvuma. Kanaari saarte president Fernando Clavijo Batlle muutis juhtumi tõttu oma päevakava ja suundus samuti Los Cristianose õnnetuspaika. Los Cristianos on populaarne turismilinn. 

Kohaliku meedia andmetel toimusid varisenud maja alumises osas ehitustööd, mis peatati kaks nädalat tagasi, kuna hoonesse tekkisid mõrad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles