USA on mures sõjategevuse hoogustumise pärast Süürias Aleppo ümbruses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria armee sõdurid Aleppo lähistel
Süüria armee sõdurid Aleppo lähistel Foto: SCANPIX

USA on «tõsiselt mures» teadete pärast Süüria valitsusvägede pealetungi kohta Aleppo lähistel, ütles kõrge valitsusametnik neljapäeval AFP-le.

«Selline tegevus võib rikkuda vaenutegevuse peatamise kokkulepet, mis on püsinud peaaegu seitse nädalat, ent on sattunud viimastel nädalatel üha suurema surve alla,» ütles anonüümsust palunud Ühendriikide ametnik.

Ta kutsus Süüria valitsusvägesid õhurünnakutega toetavat Venemaad «hoiduma provokatiivsetest tegudest Süürias».

Süüria valitsusväed, ülestõusnud ja nn islamisõdalased peavad lahinguid suurte alade pärast Aleppo provintsis.

USA esindajad «väljendasid meie tõsist muret» 17-liikmelise Rahvusvahelise Süüria toetusrühma (ISSG) kõigile liikmetele, lausus ametnik, kutsudes Kremli survestama Süüria presidendi Bashar al-Assadit pühenduma kõnelustele poliitilisest üleminekust.

«Praegu on kõigi poolte jaoks aeg täita oma lubadused vaenutegevuse peatamise kohta ja hoiduda edasistest destabiliseerivatest sammudest,» sõnas ta.

Süürias kehtib alates 27. veebruarist relvarahu, mis ei laiene äärmusrühmitustele Islamiriik (IS) ja Al-Nusra Rinne, ent millega on end sidunud relvarühmitused, mida esindab kõnelustel Süüria valitsusega opositsiooniühendus Läbirääkimiste Ülemkomitee (HNC).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles