IMF: Kreeka ei suuda oma võlaga toime tulla (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka lipp Ateena aktsiabörsi maja ees
Kreeka lipp Ateena aktsiabörsi maja ees Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) tegevjuht Christine Lagarde ütles eile, et Kreeka võlg on toimetulekuks liiga suur ja seda tuleks veel kärpida, kirjutab Financial Times.

Samuti hindas ta Kreeka ja rahvusvaheliste kreeditoride kokkuleppes prognoositavat Kreeka eelarveülejääki liiga optimistlikuks ja kreeka rahvalt üliinimlikke jõupingutusi nõudvaks. Kreeka loodab maksutõstmiste, kulude vähendamise ja majandusreformidega saavutada aastaks 2018 3,5-protsendilise eelarveülejäägi, kui laenumakseid mitte arvestada. IMF soovitab makse vähem tõsta ja rohkem langetada pensione, mis tagaks 1,5-protsendilise eelarveülejäägi.

IMF ei osalenud mullu juulis kinnitatud 86 miljardi euro suuruses Kreeka kolmandas abipaketis, kuid Lagarde kinnitas, et IMF ei ole Kreekat saatuse hoolde jätnud. Ta lisas, et IMF on nõus Kreeka abistamises taas osalema, kui näeb, et Kreeka päästeplaan on reaalne.

Lehes kirjutav Kreeka peaminister Alexis Tsipras süüdistas IMFi selles, et fond püüab Kreeka maksukoormat nihutada suhteliselt vaeste kaela.

Euroriigid ja eriti Saksamaa väidavad, et Kreeka võlga ei ole vaja rohkem kärpida ja et Kreeka tuleb sellega toime.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles