Paavst ja patriarh külastavad Lesbosel põgenikke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Fransiscus
Paavst Fransiscus Foto: SCANPIX

Paavst Franciscus js õigeusu kiriku patriarh Bartholomeus külastavad täna Lesbose saart, et pöörata tähelepanu seal edasipääsu ootavate põgenike olukorrale.

Lesbosel, kuhu viimastel kuudel on saabunud sadu tuhandeid migrante, on hakanud uusi saabujaid kinni pidama otsustamiseni, kas nad saadetakse vastavalt Ankara ja Euroopa Liidu kokkuleppele tagasi Türki või saavad Kreekas asüüli.

Paavst ja patriarh, keda viietunnisel visiidil saadab Kreeka kiriku pea peapiiskop Ieronymos, külastavad saarel Moria põgenikekeskust, kus praegu viibib umbes 3000 inimest.

Paavsti lennuk maandus Mytilene lennuväljal veidi pärast kella kümmet kohaliku aja järgi.

Franciscus ja õigeusu patriarh Bartholomeus kohtuvad Lesbosel umbes 250 põgenikuga, et kuulata nende lugusid pagemisest, konfliktist ja vaesusest ning lootusest leida Euroopas paremat. Kirikujuhid einetavad koos kaheksa pagulasega, palvetavad siis koos ja heidavad merre pärja teel Kreekasse uppunute mälestuseks.

TÄIENDATUD 11:52 

Kreeka Lesbose saarele visiidile saabunud paavst Franciscus soovib viia osa põgenikke Vatikani, teatas Kreeka rändekoordineerimiskeskuse ametiisik laupäeval.

Kirikupea, kes on ilmutanud sügavat huvi sadade tuhandete Euroopasse jõudnud migrantide saatuse vastu, külastab Lesbosel põgenikekeskust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles