Dilma Rousseff vannutati Brasiilia presidendiks

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dilma Rousseff.
Dilma Rousseff. Foto: SCANPIX

Brasiilia sai omale riigi ajaloo esimese naispresidendi, kuna laupäeval vannutati riigipeaks Vasakpoolne Tööliste Partei kandidaat Dilma Rousseff.

Ametist lahkunud riigipea Luiz Inacio Lula da Silva endine kantseleiülem Rousseff lubas oma inauguratsioonikõnes kaitsta kõige kaitsetumaid Brasiilia ühiskonnas ning olla hea valitseja kõigi jaoks, vahendas BBC. Seejuures aitasid Rousseffi võimule just vaeste ja vähem arenenud Põhja-Brasiilia valijate hääled.

Ka lubas Rousseff jätkata oma populaarse eelkäija tööd. «Parim austusavaldus, mida ma saan talle teha, on jätkata tema valitsuse alustatud edusamme ning investeerida inimeste tugevusele,» lausus Rousseff. «See on olnud õppetund, mille president Lula on meile kõigile andnud»

Uue valitsuse 37 ministrist üheksa on naised. Nii palju naisi pole kunagi Brasiilia valitsuskabinetis olnud. Rousseffi sõnul peaksid brasiilia naised tundma selle üle uhkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles