Vene võimud rahustavad lennureisijaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisilennuki TU-154 rusud Surguti lennuväljal.
Reisilennuki TU-154 rusud Surguti lennuväljal. Foto: SCANPIX

Vene võimude otsus pärast üleeilset traagilist õnnetust kõrvaldada kasutusest TU-154B lennukid ei sea riigi lennuliiklust ohtu, teatas transpordi järelevalveamet täna.

Nõukogude lennutööstuse tööhobuseks nimetatud TU-154 vanem, B-mudel puhkes üleeile enne õhkutõusu Surguti lennuväljal Siberis põlema ja plahvatas. Õnnetuses hukkus kolm inimest ja 42 sai viga. Vene võimud otsustasid eile, et kuni selgub õnnetuse põhjus, ei lubata veel kasutusel olevatel TU-154B-del õhku tõusta.

Transpordi järelevalveamet rõhutas täna AFP teatel, et korraldus käib üksnes 14 TU-154B-2 tüüpi lennuki kohta, ega kehti kõigile TU-154 lennukitele, mis Venemaa ja endise N. Liidu õhuruumis lendavad.

Ametist öeldi RIA Novostile, et ajutine lennukeeld ei mõjuta Tupoleve kasutavate lennufirmade tegevust, sest ettevõtetel on piisavalt asenduslennukeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles