Iraanis poodi üles kaheksa kurjategijat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poomissõlm
Poomissõlm Foto: Internet

Iraani lääneosas Kermanshahi linnas poodi täna üles seitse inimest, kes mõisteti süüdi narkootikumide müümises. Lisaks hukati Kagu-Iraanis üks mõrvar.

Uudisteagentuuri Fars teatel lükkas Kermanshahi kohus tagasi kõigi seitsme süüdimõistetu armuandmispalved. Mehed mõisteti süüdi heroiini, crack'i ja teiste uimastite tootmises ja levitamises, vahendas AFP.

Riigitelevisioon teatas oma kodulehel, et rahutus Sistan va Baluchestani provintsis poodi täna üles ka mõrvas, «moharebes» (jumalavastases sõjas) ning uimastite äritsemises süüdi mõistetud Bahman Rigi.

Iraanis on nüüd selle aasta esimese kolme päevaga toime pandud 12 hukkamist. Eelmisel aastal hukati seal vähemalt 179 inimest.

Islamivabariik on Hiina, Saudi Araabia ja Ühendriikide kõrval ühe suurima hukkamiste arvuga riik maailmas. Sealsete võimude sõnul on surmanuhtlus korra tagamiseks hädavajalik ning seda kasutatakse üksnes pärast põhjalikku juriidilist protseduuri.

Iraanis võib surmanuhtlusega karistada inimesi, kes on süüdi mõistetud mõrvas, vägistamises, relvastatud röövis, narkootikumidega kaubitsemises, abielurikkumises ja teistes kuritegudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles