Vene hävitaja häiris Läänemere kohal USA õhujõudude lennukit (16)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene hävitaja Su-27.
Vene hävitaja Su-27. Foto: AFP / Scanpix

Venemaa hävitaja Su-27 häiris neljapäeval Läänemere kohal rahvusvahelises õhuruumis Ameerika Ühendriikide õhujõudude lennukit RC-135, teatas USA kaitseministeerium laupäeval.

USA kaitseministeeriumi eestkõneleja Laura Seali sõnul oli venelaste tegutsemine «ohtlik ja ebaprofessionaalne». Seali kinnitusel ei viibinud USA lennuk mingil hetkel Venemaa õhuruumis ja oli tavapärasel lennul.

Pentagoni hinnangul oli olukord ohtlik mõlema lennuki meeskonnale.

«Peale selle võib ühe piloodi ohtlik ja ebaprofessionaalne käitumine lisada veelgi pingeid riikide vahel,» tõdes Seal.

Alles kolmapäeval teatas Ühendriikide kaitseametnik, et Vene sõjalennukid sooritasid Läänemerel rahvusvahelistes vetes liikunud USA sõjalaeva kohal esmaspäeval ja teisipäeval «agressiivseid» ülelende. Ühe vahejuhtumi käigus lendas Vene Su-24 umbes üheksa meetri kõrguselt üle USA sõjalaeva USS Donald Cook.

Vene õhujõudude Su-24 meeskonnad järgisid Läänemerel rahvusvahelistes vetes USA sõjalaevast Donald Cook mööda lennates kõiki ohutusreegleid, vastas neljapäeval süüdistustele Vene kaitseministeeriumi ametlik esindaja Igor Konašenkov.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles