Farina: Balti riikide kaitsevõimekus on tõusnud (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppus Kevadtorm
Õppus Kevadtorm Foto: Kaitsejõudude peastaap

Balti riikide kaitsevõimekus on viimaste aastate jooksul tõusnud, ütles liitlaste Brunssumi ühendväejuhatuse uus juht kindral Salvatore Farina pühapäeval.

Läti, Leedu ja Eesti võimekus end kaitsta on viimase nelja-viie aasta jooksul tõusnud, sõnas Farina, lisades, et NATO koosneb 28 riigist ning tähtsaim aspekt on kogu alliansi kaitsevõimekus.

«NATO tagab Balti riikide õhuturbe. Siia on paigutatud NATO lahingüksused. See kinnitab veelkord NATO solidaarsust,» ütles kindral Farina.

Ta rõhutas, et NATO on täis otsustavust anda Balti riikidele vajalikku abi.

Venemaa kavatseb järgmisel nädalal toimuval kohtumisel NATO-ga kritiseerida alliansi «absoluutselt põhjendamatuid» samme kohalolu suurendamiseks Balti riikides, ütles Moskva suursaadik NATO juures Aleksandr Gruško reedel.

Venemaa ja NATO suursaadikud kohtuvad Brüsselis 20. aprillil. Tegemist on ligi kahe aasta jooksul esimeste ametlike kõnelustega.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles