Iisraeli armee avastas Gazast Iisraelisse viiva tunneli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiinlasest Hamasi võitlejad maa-aluses tunnelis.
Palestiinlasest Hamasi võitlejad maa-aluses tunnelis. Foto: SCANPIX/REUTERS

Iisraeli armee teatas täna Gaza sektorist Iisraeli tunneli avastamisest ja neutraliseerimisest, tegemist oli esimese avastatud tunneliga alates 2014. aasta konfliktist.

Relvajõudude esindaja Peter Lerner süüdistas tunneli rajamises Gazas võimul olevat islamistlikku äärmusrühmitust Hamas ning ütles, et see ulatus mitmesaja meetri sügavusele Iisraeli territooriumile, kuid selle väljapääsu ei olnud veel ehitatud. Lerner keeldus täpsustamast, kuidas tunnel neutraliseeriti.

Tunnelit kasutati tema sõnul eesmärgiga imbuda juudiriigi territooriumile ja korraldada terrorirünnakuid.

Tunnel asus 30-40 meetri sügavusel maa all ja see oli piisavalt kõrge, et täiskasvanud inimene mahuks selles püsti seisma, lausus ta. Lerneri sõnul olid tunnelisse paigaldatud betoonplate, sideliine ja rööpaid kivipuru vedamiseks.

Iisrael alustas 2014. aasta suvel 50 päeva kestnud sõda Gaza sektori äärmusrühmituste vastu, põhjendades seda vajadusega peatada juudiriiki tabav raketituli ning hävitada Iisraeli viivad tunnelid.

Sõja jooksul avastas Iisrael 32 tunnelit, millest 14 ulatusid juudiriigi territooriumini, selgub ÜRO raportist. Konfliktis hukkus 2251 palestiinlast ning 73 iisraellast. Viga sai üle 10 000 palestiinlase, enam kui 100 000 jäi kodutuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles