Saksamaa pelgab rekordilisi üleujutusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berliinis on alla sadanud rekordiliselt lund.
Berliinis on alla sadanud rekordiliselt lund. Foto: SCANPIX

Saksamaal muutub ilm nädala teises pooles tunduvalt soojemaks ning kardetakse, et seni alla sadanud lumi ja tugevad vihmasajud põhjustavad riigi lõuna- ja keskosas rekordilisi üleujutusi.

Kui Saksamaa põhjaosas püsib ilm pidevalt miinuskraadide poolel, siis riigi kesk- ja lõunaosale lubatakse läheneva madalrõhkkonna tõttu alates neljapäevast kolm päeva kestvat soojalainet, vahendab bild.de.

«Lääne poolt surub pärast pea kuus nädalat püsinud talveilma peale Atlandilt kanduv madalrõhkkond,» sõnas wetter.net ilmaekspert Dominik Jung.

Ilm tõotab tulla väga tuuline ning vihmane.

«Edela- ja keskosas on oodata vihma vahemikus 50-70 liitrit ruutmeetri kohta. Temperatuur tõuseb viie kuni kümne soojakraadini,» lisas Jung.

Lisaks alla sadavale vihmale katab suuremat osa Saksamaad kümne kuni 40 sentimeetri paksune lumekiht, keskmäestikus on lume paksus suurem.

Arvestuste kohaselt võib sula korral kolme päeva jooksul vabaneda korraga keskmiselt kahe kuu kogus vett. Seetõttu kardetakse ka laialdasi üleujutusi.

Sooja ilma prognoositakse Saarimaa, Rheinland-Pfalzi, Baieri, Baden-Württembergi ja Nordrhein-Westfaleni liidumaal.

Järgmisel nädalal peaks soojakraadid taas talveilmaga asenduma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles