Advokaat: Savtšenko ei pea oma juhtumit Vene sõdurite omaga võrreldavaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Feigin.
Mark Feigin. Foto: SCANPIX

Vene kohtus 22 aastaks vangi mõistetud Ukraina sõjaväelane ja rahvasaadik Nadia Savtšenko ei pea enda ja Vene sõjaväeluure töötajate Aleksandr Aleksandrovi ja Jevgeni Jerofejevi asju võrreldavaks, ütles tema advokaat Mark Feigin.

«Seoses Jerofejevi ja Aleksandrovi süüdimõistmisega pean edastama Savtšenko järgmise seisukoha: Kiievi ja Vene kohtuasjad kulgesid paralleelselt, kuid pidada neid sarnasteks, olgu süüdistuse või süüdioleku osas ei ole õige,» säutsus Feigin täna hommikul Twitteris.

Edastades oma kaitsealuse seisukohta, kirjutas Feigin, et Savtšenko rööviti ja veeti Venemaale, Vene eriüksuslased tungisid Ukrainasse ise. «See on põhimõtteline erinevus,» võttis advokaat oma jutu kokku.

Kiievi rajoonikohus mõistis Aleksandrovi ja Jerofejevi esmaspäeval Ida-Ukrainas sõjapidamise ja terrorismi eest 14 aastaks vangi.

Vene kaitseministeeriumi sõnul olid nad vangi langedes tegevteenistusest lahkunud.

Ukraina võimude teatel on Aleksandrov ja Jerofejev Vene sõjaväeluure (GRU) töötajad.

Palju on spekuleeritud Aleksandrovi ja Jerofejevi võimaliku väljavahetamise üle Savtšenko vastu.

Savtšenko advokaat ütles esmaspäeval, et ukrainlanna kaitsjad loodavad arutada Vene sõdurite kaitsemeeskonnaga kaitsealuste vahetamise soodustamist.

Savtšenko, kes mõisteti süüdi kahe Vene ajakirjaniku tapmisele kaasaaitamises Donbassis, on alates 6. aprillist näljastreigil ja tema tervislik seisund arvatakse olevat kiiresti halvenemas.

Vene president Vladimir Putin ütles neljapäeval, et Moskva peab Kiieviga Savtšenko väljavahetamise küsimuses sidet.

Ukraina sõnul röövis Venemaa Savtšenko Ukraina territooriumilt, peab teda ebaseaduslikult kinni ning temavastane kohtuasi on näidisprotsess.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles