Ben&Jerry arreteeriti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ben&Jerry’s asutajad Ben Cohen, vasakul, ja Jerry Greenfield, paremal.
Ben&Jerry’s asutajad Ben Cohen, vasakul, ja Jerry Greenfield, paremal. Foto: SCANPIX

Jäätisefirma Ben&Jerry’s kaasasutajad arreteeriti esmaspäeval USAs Washingtonis Capitol Hillil.

Ben Cohen ja Jerry Greenfield olid koos umbesd 300 inimesega protesteerimas USA pealinnas, kui nad koos ülejäänud meeleavaldajatega arreteeriti. «Demokraatia ärkamine» liikumise aktivistid nõudsid suurte rahade eemaldamist poliitikast ja hääletusõiguste kaitsmist, vahendab CNN.

Muuhulgas protesteerisid nad ka kliimamuutuste, töötajate õiguste, õiglase palga, turvalise toidu ja joogivee, tervisekindlustuse, rahu, immigratsioonireformi ja parema hariduse eest. Grupi liikmed usuvad, et valijad ei ole poliitilisse protsessi kaasatud ja USA kongress on oma töös läbi kukkunud.

CNNi andmetel ei seosta «Demokraatia ärkamine» ennast ühegi presidendikandidaadiga.

Washingtoni politsei avalduse kohaselt vahistati protestijad ebaseaduslike protestivõtete tõttu.

Mõlemad Ben&Jerry’s asutajad on olnud oma poliitiliste vaadete kuuldavaks tegemisel aktiivsed. Ben Cohen ei varja, et toetab Vermonti Senaator Bernie Sandersi presidendikanditatuuri.

Jäätisekompanii asub Vermonti osariigis ja Cohen on aktiivselt Sandersi kampaaniast osa võtnud. Cohen lõi Sandersi toetuseks ka Ben&Jerry’s jäätisele uue maitse, mis saab olema mündimaitseline ja kaetud suure šokolaadimündiga. «See šokolaadimünt esindab kogu varandust, mis on läinud rikkaima 1 protsendi kätte rahvastikust viimase 10 aasta jooksul,» seletas Cohen mõtet CNNile oma uue jäätise taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles