Malaisias suleti paranormaalsete nähtuste tõttu kool (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Üks Malaisias asuv kool sulges ajutiselt uksed, et leida lahendus olukorrale, kus mitmed õpetajad ja õpilased nägid väidetavalt vaime ja kogesid üleloomulikke elamusi. Ametlik põhjus kooli sulgemisel on massihüsteeria, vahendab BBC.

Kota Bharu linnas algas probleem kohalikus koolis eelmisel nädalal, kui nii õpetajad kui õpilased väitsid olevat end läbinud üleloomulikke kogemusi ja näinud vaime. Juhtkond sulges kooli ja kutsus kohale traditsioonilised islamieksperdid, akadeemikud ja kurjade vaimude väljaajamise eksperdid.

Pühapäevaks oli kool taas avatud ja juhtkonna sõnul olukord normaliseerunud. Siiski on kõigil kohalikel juhtunu kohta tekkinud mitmeid vastamata küsimusi ja see tekitab jätkuvat huvi kogu Malaisias

SKM Pengkalan Chepa 2 koolis, mis asub väga traditsioonilises ja usklikus Kelantani piirkonnas, hakkas grupp õpilasi eelmisel nädalal väidetavalt nägema, mida on kirjeldatud kui tumedat kogu, koolis ringi liikumas. Veidi peale esmaseid teateid musta kuju kohta, kirjaldasid sama kuju nägemist juba ka õpetajad. Samuti väitsid mitmed koolipere liikmed, et neil on koolis olnud üleloomulikke läbielamisi.

Näiteks väitis üks õpetaja, et tume kogu üritas tema kehasse tungida ja teine, et ta tundis kellegi hingematvat kohalolekut, mis temast kinni hoidis. Kokku tuli teateid paranormaalsusest umbes sajalt koolis olnult

Sotsioloog Robert Bartholomew, kellega BBC juhtunud arutas, nimetas seda klassikaliseks massihüsteeria näiteks. Massihüsteeriana või kollektiivluuludena defineeritakse spontaanset ja kiiret liialdatud või valede uskumuste levikut populatsioonis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles