EL langetab Türgi viisavabaduse kohta otsuse mais (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Euroopa Liit otsustab mais, kas Türgi on rändekriisi lahendamiseks sõlmitud kokkulepet piisavalt hästi tätinud, et väärida viisavabadust, ütles Euroopa Komisjon kolmapäeval.

«Komisjon esitab Türgi viisavabastuse eduraporti 4. mail ja kui Türgi rakendab vajalikke meetmeid allesjäänud takistuste ületamiseks, kaasneb raportiga seadusandlik ettepanek kanda Türgi üle viisavabade riikide nimekirja,» seisab 18. märtsi migratsioonikokkulepet käsitlevas raportis.

Dokumendis kiidetakse Türgi edusamme rändevoo peatamises, kuid ärgitatakse Ankarat leppe alusel tagasi saadetavate migrantide olukorda parandama.

«Türgil on vaja teha täiendavaid pingutusi, et rahvusvahelist kaitset vajavad inimesed saaksid sellise kaitse, mida neil kõige enam vaja on,» ütles Euroopa Komisjon.

18. märtsil sõlmitud ja 4. aprillil jõustunud EL-Türgi rändeleppe kohaselt saadab blokk tagasi Türgist saabunud migrandid, kes ei vasta rahvusvahelise kaitse saamise tingimustele ning võtab Türgist vastu ühe Süüria põgeniku iga Kreekast tagasi saadetud migrandi kohta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles