Ettevalmistused põletamistseremooniaks - Keenia hävitab korraga 105 tonni elevandiluid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keenia Looduskaitseteenistus alustas ettevalmistustega spetsiaalseks elevandiluude põletamistseremooniaks, mis toimub aprilli lõpus.

Ettevalmistuste ajal laoti põletamisele minevad elevandiluud lukustatud konteineritest 11-sse püramiidikujulisse hunnikusse. Looduskaitseteenistuse sõnul põletatakse tsremoonial umbes 105 tonni elevandiluid ja üks tonn ninasarvikute sarvi. Tegemist on Keenia ajaloo suurima hävitusega.

Põletamistseremoonia langeb kokku Keenias peetava Giants Club (Hiiglaste klubi – toim.) tippkohtumisega, kus püütakse leida lahendust elevantide salaküttimise probleemile.

Keenia Looduskaitseteenistuse ametnike sõnul on elevandiluu varud pärit elevantidelt, kes on surnud loomulikku surma ja elevantidelt, kes on tapetud metsavahtide poolt. Äraostetud metsavahtide tõttu on salaküttimine regioonis näitamas tõusutrendi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles