El Salvador moodustas eriüksuse jõugujuhtide tabamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
El Salvadori uus eriüksus
El Salvadori uus eriüksus Foto: AP / Scanpix

El Salvadoris alustas kolmapäeval tegevust raskerelvis eriüksuslastest ja politseinikest koosnev uus üksus, mille ülesandeks on tabada umbes 100 Mara Salvatrucha ja Barrio 18 jõukude juhti.

Uus üksus koosneb kuni 600 sõjaväe ja 400 politsei eriüksuslasest, kes on varustatud raskerelvade, helikopterite ja soomukitega.

"Me jälitame neid (jõugujuhte) maapiirkondades ja linnades," ütles asepresident Oscar Ortiz. "Me tabame need, kes püüavad korratust tekitada."

Uue üksuse eesmärk on "jõuda jälile 100 peamisele bossile, kes ei ole veel kätte saadud, et nad kinni võtta ja neutraliseerida nende tegevus kuritegelike organisatsioonide juhtimisel", ütles politseiülem Howard Cotto pressikonverentsil.

El Salvador on maailma kõige ohtlikum sõjas mitteolev riik, kuna 100 000 elaniku kohta tuleb 103 tapmist aastas. Iga päev tapetakse umbes 22 inimest.

Arvatakse, et El Salvadoris kuulub kuritegelikesse jõukudesse umbes 70 000 inimest, neist umbes 20 protsenti on trellide taga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles