Austraalia üleujutuste alal hoiatatakse madude ja krokodillide eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madu ületamas Austraalia tulvavete tõttu üleujutatud maanteed Rockhamptoni linna lähedal.
Madu ületamas Austraalia tulvavete tõttu üleujutatud maanteed Rockhamptoni linna lähedal. Foto: SCANPIX

Viimaste aastakümnete rängimate üleujutuste tõttu muust maailmast peaaegu eraldatud Ida-Austraalia linna elanikke hoiatatakse vette minemast – lisaks kiirele voolule kujutavad suurt ohtu praht, maod ja isegi krokodillid.

Suur osa rannikuäärsest Rockhamptoni linnast on praegu vee all. 75 000 elanikuga linna läbiva Fitzroy jõe ääres on kodudest evakueeritud ligi 500 inimest. Vesi ulatub majades kohati vööni ning eksperdid ennustavad, et veetase tõuseb veel poole meetri võrra. Lennu- ja raudteeliinid ülejäänud Austraaliaga on katkenud, ainus suurem maantee on praegu veel avatud, vahendas AP.

Rockhampton on üks 22 linnast Queenslandi osariigis, mis tavatult sademeterohkest suvest tingitud uputuse tõttu on üle ujutatud. Rockhamptonis ei ole seni keegi surma saanud, osariigis kokku on alates novembrist üle kallaste tõusnud jõgede tõttu hukkunud 10 inimest.

Üleujutatud ala katab praegu sama suure pinna, kui Prantsusmaa ja Saksamaa territooriumid kokku.

Rockhamptoni linnapea Brad Carteri sõnul on elanikud teatanud, et on kohanud rohkem madusid kui tavaliselt, sest roomajad otsivad kuiva maad. Fitzroy jões on märgatud ka harikrokodille.

«Me ei arva, et nad kujutavad ohtu, kui inimesed veest eemale hoiavad, aga kui inimesed lähevad vette, ei saa nende ohutust tagada,» ütles Carter The Australianile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles