Janar Ala: Prince oli geenius

Janar Ala
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prince
Prince Foto: SCANPIX

Neljapäeva õhtul tuli teade, et meie hulgast on lahkunud muusik Prince.

Prince oli muusikauuendaja. 1980ndatel räägiti palju popmaailma suurest kolmikust: Prince, Michael Jackson ja Madonna. Võrdlustesse Michael Jacksoniga suhtus ta teatava üleolekuga ja pidas ennast eelkõige kunstnikuks.

Üks Prince'i suuri teeneid oli ka panseksuaalne ja panrassiline muusika, mis segas omavahel sooidentiteete, muusikastiile ja nahavärve. Võib öelda, et tegemist on ühe kõige olulisema muusikuga, kelle jalg eales maa peal astunud. Prince oli geenius. Väikest kasvu purpurmajesteedist geenius.

Tuntumatest Prince'i lauludest võib ära märkida lood «Purple Rain», «1999», «Dirty Mind», «Peach», «Kiss», «Sign o' the Times».

Popmuusikalegend suri oma kodus Minnesotas. TMZ teatel kutsuti kiirabi tema Paisley Parki stuudiosse neljapäeva, 21. aprilli hommikul kell 9.43.

Lauljal, kelle sünninimi on Prince Rogers Nelson, tekkis terviseprobleem 15. aprillil, mistõttu tema eralennuk pidi Illinoisis hädamaandumise tegema. Järgmisel päeval astus ta üles kontserdil ja kinnitas fännidele, et temaga on kõik korras. Prince'i esindaja ütles siis TMZ-le, et lauljat vaevas gripp. Enne viimast esinemist oli Prince aga tühistanud tervislikel põhjusel kaks kontserti. 

Prince sündis 7. juunil 1958. aastal. Surres oli ta 57-aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles