Venemaa teatas hüperhelikiirusega raketi edukast katsetamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mandritevahelise ballistilise raketi RS-18 katsetus 2006. aastal
Mandritevahelise ballistilise raketi RS-18 katsetus 2006. aastal Foto: SCANPIX

Venemaal katsetati edukalt hüperhelikiirusega lennuseadet, mis on ette nähtud paigutamiseks olemasolevatele ja perspektiivsetele mandritevahelistele ballistilistele rakettidele, edastas Interfaxile asjaga kursis olev allikas neljapäeval.

«Teisipäeval tulistati Orenburgi oblastis välja mandritevaheline ballistiline rakett RS-18 (NATO klassifikatsioonis Stilet), et katsetada perspektiivikat uut lahinguvarustust - hüperhelikiirusega lennuseadet. Katse tunnistati õnnestunuks,» ütles allikas.

Enne seda teatas ajaleht Moskovski Komsomolets mandritevahelise ballistilise raketi uue lahingubloki RS-18 lennutamisest Dombarovski polügoonilt.

Venemaa kaitseministeerium keeldus neid teateid kommenteerimast, nagu ka raketitööstus.

Eelnevalt ütlesid raketinduse asjatundjad Interfaxile, et manööverdamisvõimelise hüperhelikiirusega relva olemasolu võimaldab Venemaal tagatult lahendada iga perspektiivika õhukaitsesüsteemi läbimise ülesande ja muudab õhukaitse sellega sootuks kasutuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles