ELi siseministrid kiitsid heaks piiri- ja rannavalveameti loomise (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu siseministrid andsid neljapäeval heakskiidu ettepanekule luua uus piiri- ja rannavalveamet, mis saaks Euroopasse tuleva põgenikevoo pidurdamiseks sekkuda rändesurve all olevates riikides.

Ettepanek liigub nüüd heakskiidu saamiseks Euroopa Parlamenti. Ametnike sõnul võidakse otsus langetada juuniks ning see lubaks uuel üksusel olla tegutsemisvalmis suve lõpuks.

Brüsseli ametnike sõnul ei mõjuta ameti loomine liikmesriikide suveräänsust, sest sihtriik peab andma sekkumiseks oma nõusoleku.

«Täna jõudis nõukogu leppele Euroopa piiri- ja rannavalve(ametis),» lausus ELi rändevolinik Dimitris Avramopoulos pärast ministrite kohtumist Luxembourgis. «Kui jätkame selles tempos, siis olen kindel, et suudame jõuda seadusandliku menetlusega lõpuni juuniks.»

Uue ranna- ja piirivalveüksuse loomine on osa ühenduse strateegiast põgenikevoo pidurdamiseks ning EL-i liidrid seadsid detsembris selle loomise tähtajaks 30. juuni. Brüssel soovib, et üksus alustaks tegevust septembris ja saavutaks täisvõimsuse novembriks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles