Venemaa HIVi statistika: alates 1987. aastast üle miljoni nakatunu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemaailmsel AIDSi vastu võitlemise päeval, 1. detsembril kogunesid aktivisid valitsuse vastaseks protestiks Moskva Valge Maja ette. Päeva eesmärgiks on toetada HIV-positiivseid inimesi, mälestada neid, kes on AIDSi tõttu surnud ning tõsta ühiskonna teadlikkust. Esmakordselt tähistati ülemaailmset AIDSi päeva juba aastal 1988.
Ülemaailmsel AIDSi vastu võitlemise päeval, 1. detsembril kogunesid aktivisid valitsuse vastaseks protestiks Moskva Valge Maja ette. Päeva eesmärgiks on toetada HIV-positiivseid inimesi, mälestada neid, kes on AIDSi tõttu surnud ning tõsta ühiskonna teadlikkust. Esmakordselt tähistati ülemaailmset AIDSi päeva juba aastal 1988. Foto: SCANPIX/REUTERS

Venemaal on alates 29 aasta jooksul tuvastatud üle miljoni HIVi nakatumise juhtumi, ütles eile tarbijakaitseamet Rospotrebnadzor.

«HIV nakkuse kandjaid registreeritakse Venemaal 1987. aastast, sestpeale on tuvastatud üle miljoni HIV-iga nakatumise juhtumi. Kogu jälgimisperioodi jooksul, 29 aastaga on aidsi surnud üle 215 000 inimese,» öeldi pressiteenistusest. Eelnevalt ütles Venemaa peasanitaararst ja Rospotrebnadzori juht Anna Popova, et Venemaal kannab HIV viirust pool protsenti elanikkonnast.

Hinnanguliselt elab maailmas ligikaudu 34 miljonit HI-viirusega inimest ning selle tõttu on surnud üle 35 miljonit inimese. Iga päev nakatub 7000 inimest.

Mulluse Maailma Tervishoiuorganisatsiooni HI-viiruse nakkusjuhtude Euroopa raporti kohaselt moodustas Venemaa uutest diagnoosidest 60 protsenti. Euroopa Liidu liikmesriigid ning Euroopa Majandusruum (EEA - Island, Liechtenstein ja Norra) kokku 21 protsenti.

Eestis diagnoositi terviseameti andmetel mullu HIV 270 inimesel ja AIDS 19 inimesel. Kokku on aastate jooksul Eestis HI-viirus diagnoositud 9322 inimesel, sealhulgas AIDS 464 inimesel. Viimase kümne aasta jooksul on jääb uute nakatumiste suurusjärk aastas 300 juhu kanti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles