Merkel ja Obama nõustuvad, et EL-USA vabakaubandusleppest võidaksid mõlemad (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldusplakat vabakaubandusleppe vastu USA president Obama ja Saksamaa kantsler Merkeliga
Meeleavaldusplakat vabakaubandusleppe vastu USA president Obama ja Saksamaa kantsler Merkeliga Foto: SCANPIX

Saksamaa kantsler Angela Merkel ja USA president Barack Obama nõustuvad, et USA-ELi vabakaubandusleppest oleks palju kasu mõlemal poolel, vahendab Reuters.

Merkel ja Obama peaksid oodatavasti arutama Atlandi-ülene kaubandus- ja investeerimispartnerluse (TTIP) tingimusi pühapäeval Hannoveris. TTIP toetus on langenud aga mõlemas riigis.

«Atlandi-ülene kaubandus- ja investeerimispartnerlus on üks parimaid meetmeid majanduse ja töökohtade loomise elavdamiseks,» sõnas Obama Saksa ajalehele Bild antud intervjuus.

Merkeli avaldas TTIP kohta arvamust oma iganädalasels ringhäälingu ülekandes, et leppe jõustumisest võidaksid mõlemad osapooled, lisades, et see annaks hea võimaluse oma oponente hinnata.

USA on Saksamaa suurimaid majanduspartnereid. Leppe pooldajad usuvad, et TTIP aitaks kaasa jõudsale majanduskasvule, samas kui kriitikud kardavad tarbijaõiguste vähenemist ja halba mõju looduskaitsele. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles