Austraalias arreteeriti teismeline, kes plaanis veteranide paraadil terrorirünnakut

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalias arreteeris politsei teismelise, keda süüdistatakse terrorirünnaku plaanimises riigipühal ning juba teist aastat järjest on politsei saanud jälile Anzac Day päevale kavandatud rünnakule.

Anzac Dayga mälestatakse Austraalias Esimese maailmasõja lahingut Türgis Gallipolis, milles osalesid Austraalia ja Uus-Meremaa üksused ning mis toimus 25. aprillil 1915, edastab BBC.

Kohtu otsusega ei lubatud 16-aastast noormeest kautsjoni vastu vabadusse ja ta peab täna noortekohtu ette astuma.

Kui ta terrorismi plaanimises süüdi mõistetakse, võib teda eluaegne vangistus ees oodata.

Politseiuurimise andmetel tahtis 16-aastane, kes arreteeriti ta kodu lähedal Auburni eeslinnas,  teha rünnaku täna Sydneys veteranide paraadi ajal.

Politsei andmetel tegutses noormees üksinda, kuid kuna uurimine käib, siis rohkem infot juhtunu kohta ei paljastatud.

Anazac Day tseremoonial  ja paraadil osaleb igal aastal tuhandeid inimesi, kaasa arvatud sõjaveterane ja see tseremoonia toimus täna.

Austraalia justiitsministri Michael Keenani sõnul teeb muret, et terrorirünnaku kavandaja nii noor on, kuid samas ei ole see üllatav.

«On näha, et aina nooremad ja nooremad on seotud terrorirünnakute ettevalmistamisega ja nende täideviimisega,» teatas minister uudisteagentuurile AP.

Möödunud aasta oktoobris määrati eluaegne vangistus 15-aastasele Briti kodakondsusega poisile, kes kavatses Anzac Day tseremoonial politseinikevastase terrorirünnaku toime panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles