Mehhiko kuurordis hukkus tulevahetustes politseiga inimene

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko föderaalpolitsei oli pärast rünnakuid kõrgendatud valmisolekus.
Mehhiko föderaalpolitsei oli pärast rünnakuid kõrgendatud valmisolekus. Foto: Pedro PARDO/AFP

Mehhiko kuurortlinnas Acapulcos avasid tundmatud isikud kahes kohas tule politseinike pihta, üks ründajatest hukkus ja üks politseinik sai haavata, teatasid võimud.

Ööl vastu esmaspäeva toimunud vahejuhtumis rünnati politsei kohalikku peakorterit ja linna teises otsas asuvat hotelli, kus elavad politseinikud.

Kahe julgeolekuametniku sõnul hukkus üks ründaja ning tema surnukeha leiti mahajäetud autost. Üks politseinikest sai haavata jalga, lisasid nad.

Guerrero osariigi prokuröri Javier Olea sõnul võisid rünnakud olla vastuseks narkokartellide juhtide hiljutistele kinnipidamistele.

Kuigi ohvrite arv oli väike, siis tunnistajate kirjeldusel oli tulevahetus erakordselt äge. Acapulco elanikud postitasid pühapäeval ja esmaspäeval sotsiaalmeediasse videoid, millel võib kuulda automaatrelvade tuld.

Guerrero osariigikuberner Hector Astudillo kutsus elanikke üles rahu säilitama.

"Olukord on kontrolli all," kinnitas kuberner pärast seda, kui hirmunud elanikud olid keeldunud mitmel pool oma lapsi kooli saatmast. Astudillo andmetel leiti ühtest tulistamistega seotud autost 52 pakki sularaha, mille ründajad said ilmselt palgaks märuli korraldamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles