Rootsis tõsteti terroriohu taset, politsei võib lasta käiku erimeetmed (5)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politsei.
Rootsi politsei. Foto: SCANPIX

Rootsi politsei on saanud vihjeid terroriohu suurenemise kohta, mille tõttu tõsteti terroriohu taset ja vajadusel  lastakse käiku julgeoleku tagamise erimeetmed.

Rootsi meedia teatel uurivad kaitsepolitsei Säpo ja ülejäänud politseijõud, milles oht seisneb ja kuidas võimalikku terrorirünnakut ennetada.

«Töötame nüüd lisakoormusega ja lisa tööjõuga, uurides läbi kõik saadud andmed, mis puudutavad võimalikku ohu suurenemist. Meie andmetel on oht reaalne,» seisab Säpo teates.

Säpo esindaja sõnul uuritakse pidevalt informatsiooni, mis võib olla seos plaanitava terroriga ning politsei võtab sellisel juhul tarvitusele erimeetmed sellega toimetulekuks.

Säpo ja piirkondade politseijuhtide teatel ei ole veel erimeetmeid rakendatud, kuid selleks ollakse igal hetkel valmis. Rohkem infot ei saanud politsei esindajad paljastada, kuna tegemist on konfidentsiaalse tööalase teabega.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles