Schwarzenegger palus Medvedevit suusakaaslaseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev ja Arnold Schwarzenegger
Dmitri Medvedev ja Arnold Schwarzenegger Foto: SCANPIX

Selle nädala esmaspäeval USA California kuberneri ameti maha pannud Arnold Schwarzenegger hoolitseb selle eest, et tal ka pensionipõlves aktiivne elu oleks.

Eile otsis ta endale internetist suusakaaslast, kirjutab Helsingin Sanomat.

Venemaa president Dmitri Medvedev saatis Schwarzeneggerile Twitteris sõnumi, soovides talle uusi väljakutseid. Schwarzenegger omakorda palus Medvedevit endaga koos suusatama.

«Oli tore sinuga jälle suhelda, peaksime suusatama minema,» kirjutas endine kuberner.

Medvedev vastas, et ta mäletab varasemat juttu suusaretkest, nüüd tuleb vaid sobiv aeg leida.

Medvedev ja Schwarzenegger on Twitteri kaudu ühenduses olnud alates selle aasta suvest, kui neil Californias kohtumine oli.

Schwarzenegger sattus oma viimastel tööpäevadel kriitika alla vangide armuandmiste ja aunimetuste jagamise tõttu. Erinevad organisatsioonid ja isikud pidasid seda ebasobivaks.

Näiteks lühendas Schwarzenegger oma kolleegi Fabian Nuñezi poja vanglakaristust 16 aastalt seitsmele. 19-aastane Esteban Nuñez koos sõpradega pussitas 2008. aastal ühe inimese surnuks ja haavas mitmeid.

Schwarzenegger nimetas oma kirjas Nuñezi kohta langetatud otsust liiga karmiks, kuna ta ei pussitanud ohvrit surnuks ning tal ei olnud varasemaid kuritegusid.

Samuti jagas Schwarzenegger ligi 20 lähemale kaastöötajale aunimetusi ja heapalgalisi ametikohti California osariigi ametites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles