ELis on kõne all puu- ja köögiviljade jagamine õpilastele

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunad..
Õunad.. Foto: RAIVO TIIKMAA/POSTIMEES.

Euroopa Liidu põllumajandusministrid arutavad esmaspäeval Brüsselis algaval kohtumisel kava hakata ühenduses õpilastele tasuta puu- ja köögivilja jagama.


Esmakordselt tutvustati kava ELi põllumajanduse ja kalanduse ministrite nõyukogule juulis. Euroopa Komisjon soov on luua puu- ja köögiviljade jagamise ühtne raamistik, mille järgi jagataks neid ühenduse kaasrahastamisel algul 6-10-aastastele õpilastele.

ELi eelarvest on kavas selleks eraldada 90 miljonit eurot. Ühenduse toel kaasrahastataks 50 protsenti programmist, liikmesriigid tasuksid ülejäänud poole. Erandi moodustavad niinimetatud ühtekuuluvuspiirkonna riigid, kus ELi kaasrahastamismäär oleks 75 protsenti. Sellesse piirkonda kuulub ka Eesti.

Eesti toetab sellist puu- ja köögiviljade jagamist, kuid leiab, et rahastamise osas peab skeem arvestama liikmesriikide majanduslikke erinevusi ning madalama elatustasemege riike.

Nõukogus on kõne all ka toiduainete tarnimine ühenduses enim puudust kannatavatele inimestele.

Eesti sai selle programmi raames eelmisel aastal makarone, mida Punane Rist jagas enam kui 35 000 abivajajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles