Nõunik: Poola president ei pruugi aprillis Smolenskisse sõita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa ja Poola presidendid Dmitri Medvedev ja Bronislaw Komorowski.
Venemaa ja Poola presidendid Dmitri Medvedev ja Bronislaw Komorowski. Foto: SCANPIX

Poola presidendi nõunik seadis kahtluse alla Poola Moskva suursaadiku väite, et Bronislaw Komorowski kavatseb 10. aprillil osaleda Smolenskis mulluse lennuõnnetuse mälestustseremoonial.

«Ma ei ole kindel, et see [visiit] aset leiab. Palju sõltub sellest, kuidas [osapooled] katastroofiraporti lõpliku vormistamisega edasi lähevad,» ütles Komorowski ajaloopoliitika nõunik Thomas Nalecz ajalehele Gazeta Wyborcza.

RIA Novosti sõnul teatas Poola suursaadik Moskvas Wojciech Zajaczkowski eile, et Komorowski külastab Smolenski eelmise aasta traagilises lennuõnnetuses hukkunud 96 inimese mälestamiseks.

Poola juhtkond ei ole lennuõnnetuse põhjuste osas üksmeelel. Komorowski kinnitas laupäeval, et on üldjoontes rahul Vene uurimiskomisjoni raportiga, mille kohaselt põhjustas lennuõnnetuse piloodi eksimus, kuna ilmastikuolud polnud maandumiseks sobivad. Poola peaminister Donald Tusk on osa raporti järeldustest nimetanud aga vastuvõetamatuks ja aruande seetõttu tagasi lükanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles