Leedu: Astravetsi tuumajaama projekti hinnaku erikomisjon

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehed endast Astravetsi tuumajaama juures pilti tegemas
Mehed endast Astravetsi tuumajaama juures pilti tegemas Foto: SCANPIX

Leedu tegi täna diplomaatilistel konsultatsioonidel Valgevenele ettepaneku moodustada ühiselt Astravetsi tuumajaama projekti keskkonnamõju hindamise erikomisjon.

Sellel kohtumisel väljendas Leedu asevälisminister Andrius Krivas muret, et Leedu ei ole tänini saanud Valgevenelt rahuldavaid vastuseid Astravetsi tuumajaama projekti puudutavate küsimuste kohta, lähtudes Espoo konventsioonis ettenähtud  keskonnamõju hinnangust, edastas välisministeerium.

«Kutsusin Valgevenet veel kord üles kaaluma Espoo konventsiooni jälgimise komisjoni ettepanekut luua Leedu-Valgevene ühine keskkonnamõju hindamise erikomisjon, mis võimaldaks kiretult kaaluda Astravetsi tuumajaama piiriülest keskkonnamõju, lähtudes Espoo konventsioonist,» ütles asevälisminister.

Leedu on korduvalt arvustanud Valgevenet selle eest, et see ei taga Vilniusest 50 km kaugusele ehitatava tuumajaama projekti ohutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles