Peterburis võeti kinni inkassaatorite oletatavad mõrvarid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inkassaatorite auto Loko-banki esinduse ees Lenini prospektil Peterburis.
Inkassaatorite auto Loko-banki esinduse ees Lenini prospektil Peterburis. Foto: SCANPIX

Peterburi kohus lubas võtta vahi alla kaks meest, keda kahtlustatakse kahe inkassaatori ja juhusliku pealtnägija tapmises.

«Praegu võib kindlalt öelda, et kuritegu on paljastatud ja selle sooritanud inimesed vahistatud,» rääkis uurimiskomitee Peterburi üksuse juht Andrei Lavrenko.

Tema sõnul võeti kahtlusalused kinni üleeile, kohus väljastas vahistamisorderi eile.

Kaks kurjategijat lasid mullu 28. detsembri hommikul Neevalinnas Lenini prospektil maha kaks inkassaatorit, kes tassisid Loko-banki esindusse rahakaste. Lisaks tapsid nad samas lähistel koeraga jalutanud mehe. Kurjategijate saagiks langes ligi 25 miljonit rubla (9,75 miljonit krooni).

Mehed olid veretöös kasutatud relvad peitnud nende juures olnud beebivankrisse.

Lavrenko sõnul kahtlustatakse pangaröövis ja tapmistes varem kaks korda kohtulikult karistatud Sergei Jegorovit (s 1970) ja seni kohtulikult karistamata Maksim Ponomarjovi (s 1975).

«Tehti kindlaks, et Jegorov ja Ponomarjov kuuluvad organiseeritud kuritegelikku grupeeringusse, mis valmistas kuritegu ette ligi aasta,» rääkis uurimiskomitee juht.

Mehed hankisid spetsiaalselt selle kuriteo sooritamiseks omale enam kui aasta tagasi sõiduauto Lada ja varustasid selle Loko-banki vaatlemiseks vajalike vahenditega. Pangal hoidsid nad silma peal suvest saadik, jutustas Lavrenko.

Uurimiskomitee juhi sõnul õnnestus korrakaitsejõudude esindajatel saada kätte peaaegu kogu summa – enam kui 22 miljonit rubla.

Ajakirjanikud küsisid ka ülejäänud ligi kolme miljoni rubla saatuse kohta. Lavrenko seletuse järgi saagi otsingud jätkuvad ja samas ei saa välistada võimalust, et kuriteos osales ka kolmas isik, kes võis saada ülejäänud rahasumma.

Peterburi ja Leningradi oblasti siseasjadeosakonna kriminaalpolitsei ülem Sergei Strelin rääkis, et kuriteo lahendamisele aitas kaasa relvi varjanud beebivanker. Esmalt õnnestus selgitada välja vankreid Peterburi toov hulgimüügifirma ja seejärel kaubanduskeskus, mille müüjad olid hiljuti müünud kahele mehele.

Hiljem tehti kindlaks 12 autot, mis olid vankrimüügi päeval kaubanduskeskuse juures olnud ja seejärel jõuti jälile ühe auto omanikule ning sealt viisid niidid edasi Jegorovini, rääkis Strelin.

Mõlemad kahtlusalused on oma süü üles tunnistanud, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles