Saatkond avaldas Ganini surma uurimise venimise pärast kahetsust (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa lipuvärvides lindike Dmitri Ganini matustel.
Venemaa lipuvärvides lindike Dmitri Ganini matustel. Foto: Raigo Pajula

Venemaa saatkond Eestis avaldas kahetsust 2007. aasta aprillirahutustes surma saanud Dmitri Ganini hukkumise uurimise venimise pärast.

Uudisteagentuuri Interfax edastatud avalduses teatas saatkond sügava kahetsusega, et vaatamata Eesti ametivõimude korduvatele kinnitustele viia Venemaa kodaniku Dmitri Ganini hukkumise uurimine lõpule, ei ole uurimine tegelikult edasi liikunud.

Saatkond nimetas murettekitavaks asjaolu, et 2017. aastal võidakse uurimine aegumise tõttu lõpetada. Eesti seaduste järgi mõrvasüü siiski ei aegu.

Tõnismäel asunud matmispaigas alanud kaevetööde ettevalmistused vallandasid 26. aprillil 2007 massirahutused, millega kaasnesid rüüstamised, purustamised, süütamised ning vastuhakud võimuesindajatele. Rahutused kestsid Tallinnas ja Ida-Virumaal 28. aprillini.

Aprillirahutuste käigus sai surma üks inimene. Venemaa kodanik Dmitri Ganin ja tema sõber Oleg sattusid rünnaku alla 2007. aasta ööl vastu 27. aprilli Tatari tänaval. Ganin sai rünnakus noahaava, millesse ta suri. Uurimine Ganini tapjat ei tuvastanud. Venemaa on Ganini surma kasutanud propagandasõjas Eesti vastu.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles