Cruz nimetas oma asepresidendikandidaadiks Fiorina

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA vabariiklaste presidendikandidaadiks püüdlev Texase senaator Ted Cruz nimetas kolmapäeval oma asepresidendikandidaadiks ärinaise Carly Fiorina.
USA vabariiklaste presidendikandidaadiks püüdlev Texase senaator Ted Cruz nimetas kolmapäeval oma asepresidendikandidaadiks ärinaise Carly Fiorina. Foto: Ty Wright/AFP

USA vabariiklaste presidendikandidaadiks püüdlev Texase senaator Ted Cruz nimetas kolmapäeval oma asepresidendikandidaadiks ärinaise Carly Fiorina.

Fiorina on oma karjääri jooksul juhtinud muu hulgas tehnoloogiahiidu Hewlett-Packard.

Fiorina teatas veebruaris, et loobub püüdlemisest USA vabariiklaste presidendikandidaadiks. Endise ärinaise samm ei tulnud üllatusena, kuna tema kampaania ei kogunud kunagi piisavat hoogu ja rahastust.

RealClearPolitics küsitlustes oli 61-aastasel Fiorinal siiski üle riigi 2,5 protsendine toetus.

"Kuigi ma peatan täna minu kandidatuuri, jätkan ma reisimist selles riigis ja võitlemist nende ameeriklaste eest, kes ei nõustu sellega, kuidas asjad on ning status quoga, mis enam nende heaks ei toimi," kirjutas Fiorina tollal oma Facebooki kontol, kui sai New Hampshire' osariigis eelvalimistel vabariiklaste seas seitsmenda koha.

Donald Trump võitis teisipäeval USA vabariiklaste eelvalimised kõigis viies ja Hillary Clinton demokraatide eelvalimised viiest osariigist kolmes. Trump alistas Texase senaatori Ted Cruzi ja Ohio kuberneri John Kasichi Pennsylvania, Delaware'i, Connecticuti, Marylandi ja Rhode Islandi osariikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles