Trumpi uus rünnak: kui Hillary Clinton oleks mees... (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump lubas oma partei esindajatele, et ta on vähem ründav, kuid tegelikult tegi uue rünnaku ja seekord demokraadist kandidaadi Hillary Clintoni vastu.

Clintoni vastane rünnak vaevalt ta mainet naiste silmis tõstab ja ta sellega naistoetust juurde saab, edastab iltalehti.fi.

Trumpi arvates on Clinton populaarne kandidaat vaid oma soo tõttu ehk ta on naine.

«Arvan, et kui Hillary Clinton oleks mees, ei saaks ta isegi mitte viit protsenti häältest. Ta ainsaks trumbiks on, et ta on naine. See on lausa suurepärane, et ta meeldib naistele?!» lausus vabariiklane Trump.

Trumpi sõnul meeldib tema naistele mitte oma soo tõttu, vaid selle tõttu, et ta on, kes ta on.

USAs tehtud mitmed arvamusküsitlused on näidanud, et miljardärist ärimees Trump on naiste seas ebapopulaarsem kui meeste seas. Märtsis läbi viidud küsitluse järgi ei meeldi Trump hääleõiguslikest naistest umbes 70 protsendile, meeste seas ei meeldi ta 58 protsendile.

Kahe soo vaheline lõhe suhtumisel Trumpi on suurem kui ühegi teise presidendikandidaadi puhul, olgu see siis kas vabariiklane või demokraat. Naiste seas on aina enam neid, kelle silmis Trump on läinud ammu üle piiri ning alates möödunud aasta suvest on naiste toetus Trumpile vähenenud 12 protsendi võrra, samas meeste toetus on kahanenud neli protsenti.

Trumpil on oma suhtumise ja väljaütlemiste tõttu probleeme nii vabariiklaste partei juhtide kui ka rivaalidest kandidaatidega.

Trump on nii enne nüüdset valimsikampaaniat kui ka selle ajal pidevalt alavääristanud ja solvanud naisi üsna räigel viisil. Näiteks on ta kuulsate naiste kohta kasutanud «ilge siga», «koeralik ja inetu» ja «peaaegu olematu seksapiilsusega emane».

Kui Telekanali Fox naisreporter Megyn Kelly küsis Trumpilt, miks ta naisi oma sõnavõttudes ründab, lajatas Trump vastu, et Kellyl on vist «päevad», et ta selliseid küsimusi esitab.

USA meedia andmetel saaks Trump 33 protsenti naiste häältest, kui valimised toimuksid nüüd, ning Clinton 60 protsenti naiste häältest. Meesvalijate seas oleks Trump Clintonist populaarsem ja saaks napi võidu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles