Venemaa hinnangul ei rikkunud nende sõjalennuk Läänemerel ühtegi reeglit (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Venemaa lennuk Sukhoi Su-24 ei rikkunud ühtegi reeglit, kui lendas paar nädalat tagasi üle USA sõjalaeva USS Donald Cook, kinnitas neljapäeval veelkord Venemaa välisminister Sergei Lavrov.

«Meie sõjalennuk sooritas rahvusvahelises õhuruumis täiesti tavalist ja igati seaduslikku treeninglendu,» ütles Lavrov Rootsi ajalehele Dagens Nyheter.

«Nad nägid võimsate relvadega sõjalaeva lähenemas meie sõjaväebaasile ja tahtsid kindlaks teha, kellega on tegemist. Kohe, kui nad nägid, kellega on tegu - mis juhtus samuti ohutus kauguses - pöörasid nad ümber ja jätkasid oma treeninglendu,» seletas Lavrov.

Ühendriikide välisminister John Kerry on öelnud, et  USA relvajõudude lahingureeglid ei keelanud sõjalaevale USS Donald Cook ohtlikult lähenenud Vene sõjalennukeid alla tulistada.

Ühendriikide teatel sooritasid Vene sõjalennukid paar nädalat tagasi Läänemerel seilanud Donald Cooki kohal «agressiivseid ülelende». Ühel juhul lendas Vene Su-24 rünnakut simuleerides umbes üheksa meetri kõrguselt üle laeva.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles