Kaaperdatud Faina venelasest kapten on väidetavalt surnud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia piraadid
Somaalia piraadid Foto: Internet

Somaalia ranniku lähistel neljapäeval kaaperdatud aluse Faina venelasest kapten on surnud, ütles väljaande Merebülletään peatoimetaja Mihhail Voitenko täna raadiojaama Ehho Moskvõ eetris.

Tema sõnul suri Venemaa kodanik südame seiskumise tõttu, «pardal vägivallatsemist ei olnud». Voitenko lisas, et meeskonnaliikme surm raskendas olukorda.

Ta märkis, et lunarahanõude vähendamine viiele miljonile dollarile võib olla seotud sellega, et «nad ise kardavad olukorda, millesse on sattunud».

Briti uudistekanal BBC teatas, et surnukeha viidi laeva külmkambrisse.

Hetkel on Somaalia ranniku lähistel ankrus olev Faina mitme riigi sõjalaevadest sisse piiratud. BBC andmeil asub USA miiniristleja Howard mõnesaja meetri kaugusel Fainast.

Kenya võimud on teatanud, et rahvusvaheliste kurjategijate, piraatide ja terroristidega läbirääkimisi ei peeta ega hakata ka pidama.

Venemaa saatis Somaalia rannikule Balti mere laevastiku aluse Neustrašimõi (Kartmatu).

Faina pardal on umbes 30 lahingutanki T-72, lisaks muud sõjatehnikat ja laskemoona. Pardal oli 21 meremeest, nende seas 17 ukrainlast, kolm venemaalast ja lätlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles