Grõzlov: Kiiev lõpetagu Donbassi blokaad ja sõjaolukord

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa esindaja Ida-Ukraina olukorra lahendamise Minski kontaktrühmas Boriss Grõzlov
Venemaa esindaja Ida-Ukraina olukorra lahendamise Minski kontaktrühmas Boriss Grõzlov Foto: SCANPIX

Venemaa esindaja Ida-Ukraina olukorra lahendamise Minski kontaktrühmas Boriss Grõzlov ütles täna, et Kiiev peab lõpetama niinimetatud terroritõrjeoperatsiooni ja Donbassi majandusblokaadi.

«Ei saa üheaegselt viia läbi terroritõrjeoperatsiooni ja tegeleda olukorra poliitilise lahendamisega,» ütles Grõzlov pärast Minski kontaktrühma istungit.

Donbassi valimised peavad toimuma Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) nõuete kohaselt, rõhutas ta. «Nende nõuete järgimine on nn terroritõrjeoperatsiooni tingimustes ilmselgelt võimatu, järelikult tuleb see režiim tühistada nagu ka Donbassi kaguosa majandusblokaad,» ütles Vene esindaja.

Grõzlov meenutas, et kohalike omavalitsuste valimise korra seaduse üksikasjad on selgelt kirjas meetmetekogu 12. punktis.

«Esiteks, selle dokumendi kohaselt tuleb valimiste küsimused kooskõlastada kontaktrühmas Donbassi esindajatega. Teisisõnu, kõigepealt peab seaduseelnõu arutama siin, Minski läbirääkimistel, mitte kusagil mujal veel. Rõhutan veel kord: see on meetmetekogus otseselt kirjas,» märkis esindaja.

«Teiseks, Donbassi valimised tuleb viia läbi Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) nõudmiste kohaselt, st tuleb loobuda nn terroritõrjeoperatsiooni jõumeetmetest,» ütles ta.

«Ja kolmandaks,» jätkas Grõzlov, «on valimised vaid osa olukorra poliitilise lahendamise protsessist. Seepärast ei saa nende korraldamist arutada eraldi selle muudest osistest, mis on samuti kirjas Minski lepetes.» lisas esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles